top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

ViraVerita'nın 17. sayısı yayımlandı

ViraVerita Disiplinlerarası Karşılaşmalar’ın yayımlanan 17. sayısının dosya konusu “Acının Dünyası/Dünyanın Acısı” oldu. 2015 yılında yayın hayatına başlayan ve hakemli bir e-dergi olan ViraVerita'da felsefe ve sosyalbilimler alanından disiplinlerarası konuları ele alan makaleler yayınlamaktadır.


Derginin yeni sayısında yayımlanan bazı makaleler şöyledir:


Sunuş (Preface) Meriç KÜKRER & İlkay ÖZKÜRALPLİ (Editoryal/Editorial)

Neoliberalizmin Acılarını New Age Maneviyatı ile Dindirmek (Relieving the Pains of Neoliberalism with New Age Spirituality) Feyza TOPRAK (Araştırma Makalesi)


Pastoral Himayeden Neoliberal Haz Toplumuna Acının Üçlü Doğası Üzerine (On the Triple Nature of Pain from Pastoral Patronage to a Neoliberal Society of Pleasure) İbrahim ÇÖLLÜ (Araştırma Makalesi)


“Bizi Öldürmeyen Şey Güçlendirir” mi?: Nietzsche’de Acı, Ressentiment ve Politika (Does “What Doesn’t Kill Us, Makes Us Stronger?”: Pain, Ressentiment and Politics in Nietzsche) Hikmet Çağrı YARDIMCI (Araştırma Makalesi)


Bağışlamanın Olanağını Hatırlama Politikasında Aramak (Seeking the Possibility of Forgiveness in the Remembering Policy) Hülya GÖĞERCİN TOKER (Araştırma Makalesi)


Nilgün Marmara’nın Şiirinde Acının Kronolojisi (Chronology of the Pain in Nilgün Marmara’s Poetry) Ürün ŞEN SÖNMEZ (Araştırma Makalesi)


Orda Bir AIDS Var Uzakta! (There is AIDS Far Away!) Jiyan ANDİÇ (Araştırma Makalesi)


Farkı Yüzünde Taşımak: İş Yaşamı, Sınırlar ve Engeller (Carrying the Difference on Face: Working Life, Limits, and Obstacles) N. Gamze TOKSOY & Deniz AYMA & Pınar AKOĞUL & Rahşan Yıldız EYİGÜN (Araştırma Makalesi)


Bir Dizisellik Deneyimi Olarak Çalışma: Türkiye’de Çalışma Acısının İzini Sürmek (Work As an Experience of Seriality: Tracing the Suffering at Work in Turkey) Ayça YILMAZ DENİZ (Çev. Ayça YILMAZ DENİZ) (Çeviri)


Antropolojik Perspektiften Acıyı Anlamak (Understanding Pain from an Anthropological Perspective) Jale AVYÜZEN ZOBAR (Kitap Değerlendirmesi)


Jîna Mahsa Amini’ye atfedilen yeni sayının sunuş metninden bir bölüm:

"Bu sayımızda hem bir duygu olarak acının dünyasına hem de dünyanın acısına farklı ve katmanlı perspektiflerden bakmak istemiştik. Bunu yaparken de Byung-Chul Han’ın Palyatif Toplum’undan ilham almıştık. Han, 'acıdan kaçınmayı' yaşadığımız toplumun ethosu olarak görmekte ve bir bakıma toplumu da mukavemet geliştiremeyen bir konuma yerleştirmektedir. Bu toplum öyle bir toplumdur ki acıdan kaçınmak için kendini durmadan sağaltır. Acıyla yüzleşmeye tahammülü yoktur. Bütün gücüyle hayatı uzatmaya çalışan bir hayatta kalma toplumudur bu. Han, her ne kadar topluma içkin kırılganlıkları ön plana çıkarmamış ve toplumu pasif bir varoluş şeklinde sunmuş olsa da nihayetinde bizleri 'acı' kavramına daha yakından ve yaratıcı bir şekilde bakmaya davet etmiştir. Niyetimiz bu davete icabet etmekti…"


bottom of page